نادیا زکالوند: در بررسیهای علمی فواید روزهداری ثابت شده است که در ادامه به ۸ مورد آن اشاره کردهایم:
۱. بهبود کنترل قند خون
بررسیهای متعدد نشان داده است روزهداری میتواند قند خون را کنترل کند و جلوی ابتلا به دیابت نوع دوم را بگیرد. روزهداری با کاهش مقاومت انسولینی، حساسیت بدن به انسولین را افزایش داده و گلوکز را از جریان خون بهتر به سلولهای بدن انتقال میدهد. بدینترتیب قند خون بدن ثابت مانده و دچار افت و خیز نمیشود.
البته روزهداری ممکن است روی مقدار قند خون مردها و زنها اثرات متفاوتی بگذارد و قند خون برخی از افراد، بهویژه زنها، را دچار اختلال کند. به همین دلیل افرادی که در معرض ابتلا به دیابت هستند باید پیش از روزهداری با پزشک مشورت کنند.
۲. مقابله با التهاب
اگرچه التهاب بخشی از فرایند ایمنی طبیعی بدن در برابر عفونتهاست، التهاب مزمن فرد را در خطر ابتلا به بیماریهایی چون سرطان، ناراحتیهای قلبی و روماتیسم مفصلی قرار میدهد. برخی مطالعات نشان داده است که روزهداری میتواند از مقدار التهاب کاسته و سلامت فرد را حفظ کند. همچنین در بررسی روی حیوانات مشخص شده است پیروی از یک رژیم غذایی بسیار کمکالری که اثراتی چون روزهداری دارد میتواند در بهبود وضعیت بیماران مبتلا به اماس (MS)- که نوعی التهاب مزمن است- موثر باشد.
۳. بهبود سلامت قلب
بیماری قلبی یکی از عوامل اصلی مرگومیر در جهان است و حدود ۳۱,۵ درصد از مرگهای جهان را شامل میشود. تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی، روشی موثر برای کاهش خطر بیماری قلبی است. برخی از تحقیقات نشان میدهد، روزهداری میتواند برای سلامت قلب مفید باشد. در واقع روزه با کاهش مقدار کلسترول بد و تریگلیسیرید خون جلوی گرفتگی رگهای قلب را میگیرد و قلب را در وضعیت مناسبی قرار میدهد.
منبع: https://sanapress.ir
Comments
Post a Comment