صاعقه و سیستم صاعقه گیر چیست؟

 به جرقه الکتریکی که حاصل تخلیه بار الکتریکی بین دو ابر یا یک ابر با زمین است و دارای جریان متوسط ۳۰ هزار آمپر با سرعت ۲۲۰ کیلومتر در ساعت و ولتاژ ۳ تا ۵ میلیون ولت است، صاعقه می‌گویند. در واقع صاعقه‌ گیر الکترونیکی یک دستگاه بوده که بر روی دکل یا بالاترین نقطه ساختمان نصب می‌گردد. حتماً می‌دانید صاعقه‌ها می‌توانند بسیار خطرناک باشند و صدمات جبران‌ناپذیری به انسان‌ها، ساختمان‌ها و دیگر سازه‌ها بزنند؛ بر همین اساس استفاده از صاعقه‌ گیر برای ساختمان‌ها و محیط‌های مورد نظر رواج پیداکرده است. صاعقه‌ گیر نصب می‌گردد تا بتواند مانع از اصابت اولین صاعقه شود. در واقع هدف از نصب صاعقه‌ گیر به وجود آوردن امنیت ساختمان‌ها و حفاظت افراد در برابر صاعقه است.



این وسیله با تشکیل جریانی می‌تواند جریان صاعقه را به زمین انتقال دهد. میله‌های هوایی که در این وسیله نصب شده وظیفه جذب صاعقه را بر عهده دارد و وظیفه هادی‌های نزولی منتقل کردن جریان به سیستم ارتینگ است. از این‌رو باتوجه به نقش سیستم صاعقه‌گیر در حفاظت از جان و امنیت افراد و ساختمان‌ها به این نتیجه می‌رسیم که طراحی و نصب صاعقه‌ گیر چقدر مهم است و باید کاملاً صحیح و اصولی انجام پذیرد.

یکی از این مسائل، موضوع ارتینگ یا زمین کردن است؛ نصب سیستم ارتینگ مناسب و هم‌ پتانسیل اولین گام در مسیر تأمین امنیت و محافظت است و حفظ کیفیت این نصب نیز نکته بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. جوشکاری در سیستم ارتینگ باید صحیح و باکیفیت عالی انجام پذیرد و لازم است جهت رسیدن به این هدف در حین عملیات جوشکاری از خمیر نسوز، دستکش نسوز، قالب جوش و پودر جوش استفاده نمایید. باید عنوان کرد که این سیستم دارای کاربردهای فراوانی است و برهمین اساس صاعقه‌گیرها متنوعی طراحی و تولید می‌شوند.

صاعقه گیر اکتیو

صاعقه گیر اکتیو

اجزاء کلی سیستم صاعقه‌ گیر شامل موارد زیر است:

🔶 هادی‌های نزولی

🔶 برق‌گیر یا سرج ارستر

🔶 سیستم جذب صاعقه

🔶 سیستم زمین صاعقه‌گیر

صاعقه‌گیر اکتیو برحسب اینکه به انرژی نیاز دارد یا خیر به دو گروه کلی دسته‌بندی می‌شود. نوع اول صاعقه‌گیر اکتیو وابسته و نوع دوم صاعقه‌گیر اکتیو خودکفا. صاعقه‌گیر اکتیو وابسته همان‌طور که از نامش مشخص است، جهت فعال شدن به یک منبع انرژی خارجی مثل باتری و یا برق شهر نیازمند است، اما صاعقه‌گیر اکتیو خودکفا انرژی مورد نیاز خود را از محیط اطراف خود و با به‌کارگیری از یک مکانیسم داخلی تهیه می‌نماید.

منبع: https://takearth.com/تفاوت-صاعقه-گیر%e2%80%8cهای-پسیو-و-اکتیو/

Comments

Popular posts from this blog

معرفی وب سایت خبری ساناپرس sanapress

۸ راز داشتن ابروهایی پرشت و زیبا

قیمت میله ارت چقدر است